Ronaldo ja ManU purkivat sopimuksensa

Manchester Unitedin ja jalkapalloilija Cristiano Ronaldon pitkä, kaksiosainen näytelmä tuli loppuunsa tiistaina 22. marraskuuta.

Ronaldo nousi Unitedissa tähdeksi ensimmäisellä aikakaudellaan 2003-09. Hän siirtyi Real Madridiin ja myöhemmin Juventukseen. Hän teki paluun Old Traffordille elokuussa 2021.

Vaikka paluuaikakaudellakin jälkeä parhaimmillaan syntyi, uuden managerin Erik ten Hagin alaisuudessa portugalialaistähti joutui sivurooliin. Ronaldo osoitti näkyvästi mieltään, mikä vain pahensi tilannetta.

Marraskuussa Ronaldon uusimmat lausunnot nousivat framille. Ronaldo antoi tunnetulle brittihahmolle Piers Morganille suorasanaisen haastattelun, jossa ManU ja sen päätöksentekijät saavat kuulla kunniansa.

Ronaldo sanoi muun muassa, ettei omistajaperhe Glazer välitä seurasta urheilullisesti, vaan käyttää sitä vain markkinoinnin välineenä. Kärkevimpiin kommentteihin kuuluu se, että Ronaldo sanoo Manchester Unitedin ”pettäneen” hänet.

TalkTV julkaisi Morganin Ronaldo-haastattelun kahdessa osassa.

Haastattelun jälkeiset reaktiot olivat odotetusti sitä luokkaa, ettei Ronaldon jatkaminen Unitedissa ole enää mahdollinen. Tiistaina ManU tiedotti, että osapuolet olivat päättäneet purkaa välisensä sopimuksen.

Ronaldolla on ikää 37 vuotta, mutta hän on silti korkealaatuinen jalkapalloilija. Hänellä on varmasti hurja näyttämisen halu jalkapallon MM-kisoissa.

Ronaldosta tulee vapaa agentti, ja hänelle riittää varmasti kysyntää. Vahvoja ehdokkaita ovat Saksan jätti FC Bayern ja jalkapallon Englannin Valioliigan Chelsea.

Lisäksi Ronaldoon on liitetty ainakin italialaisseurat AS Roma ja Napoli, Turkin Galatasaray, MLS:n Inter Miami sekä tähden vanha portugalilaisseura Sporting Lissabon.