Aaron Judge: 360 miljoonan MLB-sopimus

Baseballin tähtipelaaja Aaron Judge pysyy MLB-seura New York Yankeesissa.

Keskiviikkona kävi ilmi, että Yankees ja Judge olivat päässeet yksimielisyyteen yhdeksän vuoden mittaisesta ja 360 miljoonan dollarin arvoisesta sopimuksesta.

Aaron Judgen edellinen sopimus Yankeesin kanssa oli umpeutunut, ja hän oli vapaa agentti.

Uuden sopimuksen nojalla Judge nostaa baseballin historian suurinta keskimääräistä vuosipalkkaa (40 miljoonaa). Aiempi ennätys, 36 miljoonaa, oli Mike Troutilla.

Keskiviikkona uutisen Judgen sopimuksesta toivat julkisuuteen muun muassa ESPN, The Athletic ja The New York Times.

Yankeesilla on palkkapaineita, joten Judgen pitäminen Bronxin baseballylpeydessä ei ollut aivan yksinkertainen operaatio. Aiemmin syksyllä Judge yhdistettiin esimerkiksi San Francisco Giantsiin, Los Angeles Dodgersiin ja naapuriseura New York Metsiin.

Judge, 30, on edustanut vuonna 2016 alkaneella MLB-urallaan vain Yankeesia.

Syyskuussa Judge iski itsensä baseballin historiaan lyömällä kauden 61:nnen home runinsa (kunnari). Lukemalla hän sivusi American Leaguen ennätystä, jonka hän jakoi Roger Marisin kanssa. Maris löi 61 home runia vuonna 1961 – niin ikään Yankeesin väreissä.

– Tämä on uskomaton kunnia. Yankeesilla on ainutlaatuinen historia, jonka aikana legendat ovat avanneet polkua meille nuoremmille. En voi sanoin kuvailla, kuinka paljon merkitsee, että minut nyt mainitaan suurpelaajien yhteydessä, Judge kommentoi.

Judge pani vielä yhdellä paremmaksi, ja kirjautti myöhemmin kauden 62. home runinsa.

Menneellä MLB-kaudella Judge valittiin American Leaguen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Hän löi kauden aikana 133 juoksua.