Tolvanen siirtyy NHL-seura Krakeniin

Eeli Tolvasen seura vaihtuu jääkiekon NHL:ssä. Hänen uusi joukkueensa on Seattle Kraken.

Nashville Predators asetti Tolvasen sunnuntaina NHL:n waiver-listalle.

Käytännössä waiver-listalle asettaminen tarkoittaa sitä, että seura luopuu 24 tunniksi oikeuksistaan pelaajaan. Vuorokauden aikana muilla seuroilla on mahdollisuus ottaa pelaaja vahvuuteensa ilman siirtokompensaatiota.

Maanantaina illalla selvisi, että Kraken oli napannut Tolvasen joukkueeseensa.

Hyökkääjällä on menossa toinen vuosi kolmivuotisesta sopimuksesta. Hänen palkkakattorasitteensa on 1,45 miljoonaa dollaria.

Muutamia vuosia sitten Eeli Tolvanen nousi huippulupaukseksi. Hän teki erinomaista jälkeä juniorisarja USHL:ssä ja KHL:n Helsingin Jokereissa, mutta NHL:ssä läpimurtoa ei ole kuulunut.

Predators varasi Tolvasen vuoden 2017 NHL Draftissa numerolla 30. Hänellä on NHL:stä 135 ottelua (51 tehopistettä) ja seitsemän pudotuspelikamppailua (1 maali).

Seattle Kraken on NHL:n uusin seura. Se pelaa toista kauttaan. Suomalaisista Krakenissa on pelannut Joonas Donskoi. Donskoi kuuluu edelleen Krakeniin, mutta hän ei ole päässyt aloittamaan kauttaan loukkaantumisen vuoksi.

Columbus Blue Jackets: Maalivahti Joonas Korpisalo joutui loukkaantuneena sivuun. Seura arvioi hänen sairauslomansa pituudeksi 1-2 viikkoa.

Buffalo Sabres: Myös puolustaja Henri Jokiharju joutuu olemaan loukkaantumisen vuoksi poissa kokoonpanosta. Hänen tilannettaan seurataan viikko kerrallaan.