Siirtohuhujen piirittämä NHL-hyökkääjä Bo Horvat antoi tiedotteen

Jääkiekon NHL:ssä siirtohuhut voimistuvat aika ajoin niin kovaäänisiksi, että itse puheenaiheenkin on otettava niihin kantaa.

Vancouver Canucksin Bo Horvat teki tällaisen johtopäätöksen. Spekulaatioiden piirittämä hyökkääjä antoi tiistaina tiedotteen tilanteestaan.

– Keskityn tähän kauteen ja Vancouver Canucksissa pelaamiseen. Autan joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin, enkä kommentoi tulevaisuuttani enempää tänä vuonna, Horvat sanoi tiedotteessaan.

Horvatilla on menossa viimeinen kausi kuusivuotisesta NHL-sopimuksesta. Hänen palkkakattorasitteensa on 5,5 miljoonaa dollaria.

Koska sopimusvuosi on viimeinen, Horvatista voisi tulla loppukaudeksi ns. vuokrapelaaja. Se tarkoittaisi sitä, että Canucks kauppaisi hänet johonkin muuhun NHL-joukkueeseen ennen siirtoajan umpeutumista.

NHL:n siirtotakaraja 2023 on 3. maaliskuuta.

Horvat, 27, on pelannut koko NHL-uransa Canucksissa. Vyöllä on 601 ottelua runkosarjassa ja 23 pudotuspeleissä. Kuluvalla kaudella hän on takonut 21 maalia – enemmän on vain Connor McDavidilla, Jason Robertsonilla ja Tage Thompsonilla.

Arizona Coyotes: Puolustaja Jakob Chychrun on aina vaan yksi kuumimmista siirtopuheenaiheista. Kanadalaismedia Sportsnetin mukaan Coyotes harkitsee myös hyvävireisen maalivahdin Karel Vejmelkan kauppaamista.

Anaheim Ducks: Ducks nosti maalivahti Olle Eriksson Ekin farmista NHL-ryhmäänsä. Eriksson Ek, jonka veli Joel Eriksson Ek edustaa Minnesota Wildia, ei ole vielä pelannut yhtään NHL-ottelua.

Detroit Red Wings: Detroit nosti Elmer Söderblomin farmista. Söderblom kiitti luottamuksesta ja teki Red Wingsin ainoan maalin keskiviikkoisessa 1-4-tappiossa Minnesotalle.